Bilmeniz Gereken En İyi 10 Video ve Ses Düzenleme Hileleri 2021 | İnternetten Para Kazanma Teknikleri

En Yeni Eklenen

post adsense

11 Ağustos 2021

Bilmeniz Gereken En İyi 10 Video ve Ses Düzenleme Hileleri 2021

Bir içerik oluşturucu olarak, planlama sürecinizi daha hızlı ve daha kolay duruma getirmek için birkaç ipucuna sahip olmak değer biçilemez. Lizzie Peirce'in ses ve video editlemek için en iyi 10 tüyosunu öğrenmek istiyorsanız bu blog gönderisini okuyun. Adobe Stock ve Epidemic Sound ile işbirliği içerisinde.

Bu blog gönderisini okuyorsanız, içerik oluşturucu ve video düzenleyici olmanız için iyi bir talih var. Eğer öyleyseniz, Premiere Pro'dahi çok uzun vakit geçirme ihtimaliniz yüksek. Bugün bahsedeceğim tüyolar iş akışınızı aslında hızlandıracak ve hayatınızı basitleştirecek. Haydi Yapalım şunu!

Video ve Ses Düzenleme

1. İpucu: Premiere Pro'dahi ses için anne kareler ekleyin


Konuşma ve B-roll arasında geçen videoları düzenlerken bu ipucunu kullanmak isteyeceksiniz. Öncelikle: Epidemic Sound'dan beğendiğiniz azıcık yahut ses efekti seçin ve onu vakit tünelinize sürükleyin. Kalem aracını seçerek yahut klavyenizdeki P tuşuna basarak anne kareler ekleyin. Bundan sonra, müziğinizde sesi kısmak yahut arttırmak dilediğiniz noktalar meydana getirmek için tıklayın. Şahsen, konuşmalarım esnasında çoğunlukla onu düşürür ve B-roll için geri getiririm.

Her vakit sesinizin pik yapmadığından iltimat etmek istersiniz, fakat bunun yanı sıra sesinizin çok düşük olmadığından dahi iltimat etmek istersiniz. Bunu uygulamak için sağdaki odyometrenizi denetim edin. Ve gene, bağırırken yahut fısıldarken dahi sesiniz her daim tıpkı derecede olacak şekilde sesinizi ayarlamak için anne kareleri kullanın.

2. İpucu: Premiere Pro video efektleri


Video düzenleyicilerin çoğunlukla kullanmayı sevdikleri en çok tercih edilen efektlerden meydana gelen kendi kitaplıkları vardır. Bu efektler çoğunlukla editörün hususi stilini temsil eder. Hayatınızı çok daha kolay duruma getirmek istiyorsanız: Tüm bu efektleri takip edebilmek için Premiere Pro'dahi bir 'Sık Kullanılanlar' klasörü oluşturun. Bu, arama ve sıralama için kıymetli zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

3. İpucu: Oynatma çözünürlüğü Premiere Pro


Hepimizin 4k görüntüyü takılma olmadan oynatan bir bilgisayarda çalışma lüksüne sahip değiliz. Bu sebeple, bilgisayarınız gecikiyorsa, oynatma çözünürlüğünü düşürmeyi tecrübe edinin. Tek yapmanız gereken, sağdaki videonun altındaki oynatma kutusuna tıklayıp oynatma çözünürlüğünü ½ yahut ¼ olarak ayarlamaktır. Bunu uygulamak videonun reel niteliğini değiştirmez, bunun yerine uygulamanın tam çözünürlük kullanmadan önizlemeleri oynatmasına müsaade verir.

4. İpucu: Premiere Pro'dahi proxy kullanın


Yüksek çözünürlüklü görüntülerle çalışırken oynatmayı hızlandırmanın başka bir yolunu istiyorsanız, proxy kullanın. Şimdi, vekil nedir? Sorabilirsin. Proxy, orjinal yüksek çözünürlüklü dosyanın konumunu tutan düşük çözünürlüklü bir dosyadır. Kulağa komplike geliyor, fakat sana söz veriyorum, değil. İşte nasıl çalıştığı.

X projesindeki klibe sağ tıklayın ve 'Proxy', 'Proxy Oluştur' opsiyonuna tıklayın ve sonrasında proxy'leri kaydetmek için bir dosya formatı ve bir pozisyon seçin. Şimdi, dosyalarınızı düzenlemesi kolay proxy dosyalarına dönüştürmek için Adobe Media Encoder başlatılacak.

Şimdi proxy'leri açmak ve kapamak için bir buton eklemeniz gerekiyor. Böylece, video önizlemesinin altında, uygulama izleme aracı butonunu fark edeceksiniz. Düğme düzenleyicisine tıklayın ve vasıta çubuğundaki geçiş proxy'leri butonunu sürükleyin ve sonrasında buton düzenleyicisinden bohça. Bundan sonra, proxy düğmesinin bastığınızda maviye döndüğünü fark edeceksiniz ve yineleme basarak orjinal medyayı kullanabilmeniz mümkün.

5: İpucu: Kısayolları kullanın


Kısayollar bunun yanı sıra cankurtaran biçiminde de bilinir. Klavyemi, en çok kullandığım düğmelerin tam manasıyla ellerimin durduğu yerde olacak şekilde özelleştirmeyi seviyorum. Bunu uygulamak için, 'Premiere Pro', 'Klavye Kısayolları'nı tıklayın ve sonrasında tercihlerinize uyacak şekilde değiştirin. Favorilerimden bazıları 'Marker' için M, 'Razor' için C ve 'Düzenleme Ekle' benim favorim, bu nedenden onu S olarak özelleştirdim.

6. İpucu: Sesi direkt olarak vakit çizelgesine kaydedin


Harici bir mikrofon kullanarak seslendirmeleri kullanabileceğinizi ve direkt olarak vakit çizelgenize ses kaydedebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, doğru duydunuz – sesi direkt olarak vakit çizelgenize kayıt edebilirsiniz. Bu, sesinizin üstünde kullanmak dilediğiniz çekimle kusursuz bir şekilde sarıldığından güvenilir olabileceğiniz manasına gelir. Bu ayrıyeten yükleme ve içe transfer işlemlerinde size vakit kazandıracaktır. İyi bir seslendirme için enayiyim ve bu nedenden bu hack'i çok seviyorum.

7. İpucu: Ses geçişleri Premiere Pro


Herhangi bir içerik oluşturucuya problem: İyi bir izleme tecrübesi söz hususu olduğunda ses, görseller kadar önemlidir. Dalgalı ses, bir videonun akışını aslında bozabilir. Bu yüzden ses geçişlerini kullanmak epey önemlidir. Benim şahsi favorim 'Fade in' ve 'Fade out'. Bu, bir klibin sonuna sağ tıklayıp 'Varsayılan Geçişleri Uygula'yı seçerek çok kolay bir şekilde yapılabilir.

8. İpucu: Ayar katmanları Premiere Pro


Ayar katmanlarını işiniz için bir emniyet ağı olarak düşünmeye çalışın. Bir grup klibe eş vakitli efekt ve renk derecelendirmesi ilave etmek için kullanışlıdırlar ve bunları kaldırırken daha dahi kullanışlıdırlar. Bir kalibrasyon katmanı ilave etmek için, evvela tasarı penceresinde seçili olduğunuzdan güvenilir olun, sonrasında menüye gidin ve 'Ayarlama Katmanı Ekle'yi tıklayın. Daha sonra tasarı pencerenizde görünecek ve vakit çizelgesine sürüklediğinizde, kendi içerisinde bir video klibe benziyor (ki bu bir nevi; bu bir blanc video klip).

Renk düzenlemeleri için ayar katmanlarını kullanmayı seviyorum: biri renk revizyon için, öteki renk derecelendirme için. Ayar katmanlarının en hoş yanı, onu bütün kliplerinize sürükleyip tıpkı efektleri onlara ekleyebilmenizdir. Bu mutlaka özellikleri yineleme yineleme kopyalamaktan daha iyidir! Bunun bir emniyet ağı olduğunu söylememin sebebi, fikrinizi değiştirirseniz yahut bir efekt ayarlamak dilerseniz, yalnızca o belli ayar katmanını ayarlamanız gerektiğidir. İçeri girip her bir klibi ayarlamanıza lüzum yok.

9. İpucu: İşaretçileri kullanın


Bunları bir klavyede tek bir tıklama ile yaparsınız ve bu size fırçalamak için bir sürü vakit kazandırır. Sesimi işaretlemek için işaretleyiciler kullanmayı seviyorum: Epidemic Sound parçamın temposunu dinliyorum ve bir kesinti olması gerekliliğini düşündüğüm her darbe için bir işaret koyuyorum. Bu, görüntülerin ahenkli görünmesini sağlar. Bir kere daha, yalnızca bir işaretçi ilave etmek için en sevdiğim kısayollardan biri olan M'yi kullanmayı seviyorum.

10. İpucu: Medya kodlayıcıda dışa aktarın


On numaralı delil, Adobe Media Encoder kullanarak dışa aktarırken düzene sokmaktır. Bir ileri projeniz üstünde çalışabilmeniz için bir projenin dışa aktarılmasını beklemek keyifli değil. Ancak direkt olarak Premiere Pro'dan dışa aktarmanız gerekmez – projelerinizi dışa transfer etmek için Media Encoder'ı kullanabilmeniz mümkün, böylelikle Premiere Pro'yu bir ileri projenizi düzenlemek için para ödemeden kullanabilmeniz mümkün. Oldukça olağanüstü, değil mi?

Bunu uygulamak için tek yapmanız gereken 'Dosya', 'Dışa Aktar' ve 'Medya'ya gitmek. Dışa transfer için ayarlarınızı seçin ve 'Dışa Aktar'ı seçmek yerine sıraya basın. Bu, medya kodlayıcıyı kendi kendine başlatacaktır. Dosya Media Encoder'a yüklendikten sonra, yeşil butona basmanız yeterli olacaktır; dışa iletmeye başlayacaktır. Ve evet, bu arka planda gerçekleşirken Premiere Pro'daki başka tasarı dosyaları üstünde çalışmaya devam edebilirsiniz.

Bu ipuçlarının iş akışınızı süratlendireceğini ve daha dahi olağanüstü içerikler oluşturabilmeniz için hayatınızı kolaylaştıracağını umuyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkür Ederiz.

Yorumunuz Site Yönetimi Tarafından Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanacaktır.

Alt Adsense