Blockchain Teknolojisi Nedir ve Nasıl Çalışır? | İnternetten Para Kazanma Teknikleri

En Yeni Eklenen

post adsense

19 Nisan 2021

Blockchain Teknolojisi Nedir ve Nasıl Çalışır?

 Geçtiğimiz birkaç yılda, muhtemelen Bitcoin gibi kripto para birimleri ile ilgili olarak sürekli olarak 'Blockchain teknolojisi' terimini duydunuz . Blockchain bir basmakalıp gibi görünüyor, ancak varsayımsal anlamda, çünkü meslekten olmayan kişinin kolayca anlayabileceği gerçek bir anlam yok. Blockchain'in ne olduğunu , kullanılan teknolojiyi, nasıl çalıştığını ve dijital dünyada nasıl hayati hale geldiğini anlamak zorunludur .


blockchain


Göre Küresel Data'nın Tematik araştırma önceki yıllara kıyasla raporda, cryptocurrencies talebi 2018 döneminde % 20 oranında gerilemiştir. İşletmelerin Blockchain teknolojisi yerine daha önceki aşamadaki projeleri için geleneksel yaklaşımları kullanmayı tercih etmelerinin nedeni.


İnsanların rapor bulgularına dayanan zayıf algılara dayalı daha yüksek beklentileri var ve birkaç yıl içinde Blockchain hakkındaki gerçek aydınlığa kavuşacak. Gerçek değeri vardır ve zamanla kapsamı daha geniş ve daha kullanıcı dostu hale gelecektir.


Öyleyse, geleceğe hazırlanmak için bu gelişen teknolojiyi öğrenmek sizin sorumluluğunuzdadır. Blockchain'de yeniyseniz, sağlam temel bilgileri edinmek için doğru platform budur. Bu yazıda, Blockchain teknolojisinin ne olduğunu, Blockchain'in nasıl çalıştığını, neden önemli olduğunu ve kariyerinizi ilerletmek için bu alanı nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.


Blockchain Teknolojisi nedir?


Blockchain teknolojisi, halkın blok olarak da bilinen işlem kayıtlarını, eşler arası düğümler aracılığıyla bağlanan bir ağdaki "zincir" olarak bilinen çeşitli veritabanlarında depolayan bir yapıdır. Tipik olarak, bu depolamaya 'dijital defter' adı verilir.


Bu defterdeki her işlem, işlemin kimliğini doğrulayan ve kurcalanmasını önleyen, sahibinin dijital imzasıyla yetkilendirilir. Bu nedenle, dijital defterin içerdiği bilgiler oldukça güvenlidir.


Daha basit bir deyişle, dijital defter, bir ağdaki çok sayıda bilgisayar arasında paylaşılan ve işlem kayıtlarının gerçek satın alımlara göre depolandığı bir Google elektronik tablosu gibidir. Büyüleyici açı, herhangi birinin verileri görebilmesidir, ancak onu bozamazlar.


Blockchain Neden Popüler?


Banka hesabınızdan ailenize veya arkadaşlarınıza para aktardığınızı varsayalım. İnternet bankacılığa giriş yaparsınız ve bu tutarı hesap numarasını kullanarak diğer kişiye aktarırsınız. İşlem tamamlandığında bankanız işlem kayıtlarını günceller. Yeterince basit görünüyor, değil mi? Çoğumuzun ihmal ettiği potansiyel bir sorun var.


Bu tür işlemler çok hızlı bir şekilde kurcalanabilir. Bu gerçeği bilen kişiler genellikle bu tür işlemleri kullanmaktan çekinirler, bu nedenle son yıllarda üçüncü taraf ödeme uygulamalarının gelişimi. Ancak bu güvenlik açığı, esasen Blockchain teknolojisinin yaratılmasının nedenidir.


Teknolojik olarak, Blockchain , son zamanlarda çok fazla ilgi ve çekiş kazanan bir dijital defterdir . Ama neden bu kadar popüler oldu? Peki, tüm konsepti anlamak için konuyu inceleyelim.


Verilerin ve işlemlerin kayıt tutulması, işin çok önemli bir parçasıdır. Çoğu zaman, bu bilgiler şirket içinde işlenir veya komisyoncular, bankacılar veya avukatlar gibi üçüncü bir taraf aracılığıyla iş için zamanı, maliyeti veya her ikisini artırarak iletilir. Neyse ki, Blockchain bu uzun süreci önler ve işlemin daha hızlı hareketini kolaylaştırarak hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlar.


Çoğu insan, Blockchain ve Bitcoin'in birbirinin yerine kullanılabileceğini varsayıyor , ancak gerçekte durum böyle değil. Blockchain, finans, tedarik zinciri, üretim vb. Gibi birden çok endüstriyle ilgili çeşitli uygulamaları destekleyebilen bir teknolojidir, ancak Bitcoin, güvenli olmak için Blockchain teknolojisine dayanan bir para birimidir.


Blockchain, giderek dijitalleşen bir dünyada birçok avantajı olan gelişmekte olan bir teknolojidir:


Son Derece Güvenli


Dolandırıcılık içermeyen işlemler yürütmek için dijital imza özelliği kullanır, bu da bir bireyin verilerinin belirli bir dijital imza olmadan diğer kullanıcılar tarafından bozulmasını veya değiştirilmesini imkansız hale getirir.


Merkezi Olmayan Sistem


Geleneksel olarak, işlemler için hükümet veya banka gibi düzenleyici makamların onayına ihtiyacınız vardır; ancak Blockchain ile işlemler, kullanıcıların karşılıklı mutabakatıyla yapılır ve bu da daha sorunsuz, daha güvenli ve daha hızlı işlemlerle sonuçlanır.


Otomasyon Yeteneği


Programlanabilir ve tetikleyici kriterler karşılandığında sistematik eylemler, olaylar ve ödemeleri otomatik olarak oluşturabilir.


Blockchain Teknolojisi Nasıl Çalışır?


Son yıllarda, dünyadaki birçok işletmenin Blockchain teknolojisini entegre ettiğini fark etmiş olabilirsiniz. Ancak Blockchain teknolojisi tam olarak nasıl çalışıyor? Bu önemli bir değişiklik mi yoksa basit bir ekleme mi? Blockchain'in ilerlemeleri hala genç ve gelecekte devrimci olma potansiyeline sahip; öyleyse, bu teknolojiyi aydınlatmaya başlayalım.


Blockchain, önde gelen üç teknolojinin birleşimidir:


  1. Şifreleme anahtarları
  2. Paylaşılan bir defter içeren eşler arası bir ağ
  3. Ağın işlemlerini ve kayıtlarını depolamak için bir bilgi işlem aracı


Şifreleme anahtarları iki anahtardan oluşur - Özel anahtar ve Genel anahtar. Bu anahtarlar, iki taraf arasında başarılı işlemlerin gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Her birey, güvenli bir dijital kimlik referansı üretmek için kullandıkları bu iki anahtara sahiptir. Bu güvenli kimlik, Blockchain teknolojisinin en önemli yönüdür. Kripto para dünyasında, bu kimlik 'dijital imza' olarak adlandırılır ve işlemleri yetkilendirmek ve kontrol etmek için kullanılır.


Dijital imza, eşler arası ağ ile birleştirilir; Yetkili makam olarak hareket eden çok sayıda kişi, diğer konuların yanı sıra işlemlerde fikir birliğine varmak için dijital imzayı kullanır. Bir anlaşmaya yetki verdiklerinde, bu, iki ağ bağlantılı taraf arasında başarılı bir güvenli işlemle sonuçlanan matematiksel bir doğrulama ile onaylanır. Özetlemek gerekirse, Blockchain kullanıcıları, eşler arası ağ üzerinden farklı dijital etkileşim türleri gerçekleştirmek için kriptografi anahtarları kullanır.


İşlem Süreci


Blockchain teknolojisinin temel özelliklerinden biri, işlemleri onaylama ve yetkilendirme şeklidir. Örneğin, iki kişi sırasıyla bir özel ve genel anahtar ile bir işlem gerçekleştirmek isterse, birinci kişi taraf işlem bilgilerini ikinci tarafın genel anahtarına iliştirecektir. Bu toplam bilgi bir blokta bir araya toplanır.


Blok, dijital bir imza, bir zaman damgası ve diğer önemli, ilgili bilgileri içerir. Bloğun, işleme dahil olan kişilerin kimliklerini içermediğine dikkat edilmelidir. Bu blok daha sonra ağın tüm düğümlerine iletilir ve doğru kişi kendi özel anahtarını kullandığında ve onu blokla eşleştirdiğinde işlem başarıyla tamamlanır.


Finansal işlemlere ek olarak, Blockchain ayrıca mülklerin, araçların vb. İşlem ayrıntılarını da tutabilir.


Sonuç


Blok zincirleri, işlemler üzerinde bir fikir birliği sağlamak için farklı mekanizmalar kullanarak, yalnızca yetkili kullanıcılar tarafından görülen ve diğer herkes tarafından reddedilen çeşitli şekillerde çalışacak şekilde kurulabilir. Bitcoin, Blockchain Teknolojisinin ne kadar büyük hale geldiğini gösteren en bilinen örnektir. Blockchain kurucuları, Blockchain'in teknoloji ve etki düzeyini genişletmek için çok sayıda başka uygulama deniyor. Başarısına ve artan kullanımına bakıldığında, Blockchain yakın geleceğin dijital dünyasına hükmetmeye hazır görünüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İçin Teşekkür Ederiz.

Yorumunuz Site Yönetimi Tarafından Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanacaktır.

Alt Adsense