Domain, en basit anlamıyla sitenizin adı ve adresidir. Web sitesi kurulumu için domain ve hosting almak gerekmektedir. Bu da akıllara domain almak ücretli mi, domain nasıl alınır sorularını getirmektedir.
Bu yazımızda sizlere ücretsiz domain alma yollarından bahsedeceğiz.
Domain alırken normal şartlarda yıllık belli bir ücret talep edilir fakat herhangi bir ücret ödemeksizin domain alma fırsatı sunan siteler de bulunmaktadır.
Elbette ücretsiz aldığınız domain de belirli dezavantajlarla karşılaşmak durumundasınız. Öncelikle ücretsiz domain 1 yıl için geçerli oluyor. Bu nedenle geleceğe yönelik uzun soluklu işleyiş için pek uygun değildir. 1 yıllık üretiminiz sonlanacaktır. Bu nedenle en fazla 1 yılı kapsayan projeleriniz için site açarken bu yöntemi kullanmak çok daha mantıklıdır.
Bunun dışında ücretsiz domainde sitenizin tüm hakları size ait olmayacaktır çünkü domain tüm haklarıyla size ait değildir. Öte yandan SEO uyumlu olmayacağından sitenizin ön plana çıkması ve giriş trafiği alması oldukça zorlaşacaktır. Ayrıca ücret almayan firma bunun karşılığında sitenizde istediği reklamları paylaşabilecektir. Simdi gelelim ücretsiz domain alma yollarına.
Web Hosting Firma Promosyonları:
Çeşitli web hosting firmaları ücretsiz veya düşük ücret karşılığı domain vermektedir. Bu şekilde alabileceğiniz uzantılar ise (.online, .tech, .site, .store, .website, .space) şeklinde olacaktır. Kullanım süresi ise 1 yıl olmaktadır.
Yıllık Web Hosting İle Ücretsiz Domain Almak:
Yazımızın başında web sitesi kurmak için domain yanında bir hostinge de ihtiyacınız olduğunu belirtmiştik. Belirli firmalar, ücreti karşılığında web hosting aldığınızda size ücretsiz domain vermektedir. Bu şekilde alabileceğiniz uzantılar ise (.com, .xyz, .net., online., info., store., website., space., site., tech) şeklinde olacaktır. Kullanım süresi aynı şekilde 1 yıldır, sonrasında sizden belirli bir ücret talep edilecektir.
Ücretsiz Subdomain Alma:
Ücretsiz hosting firmalarına kaydolarak ücretsiz bir şekilde subdomain (alt etki alanı) alabilirsiniz. Bu yöntem genellikle site kurulumundan önce deneme yapmak isteyenlerin kullandığı bir yöntemdir. Subdomainler, domainlere bağlı çalıştığından Google bunu domainin uzantısı olarak algılayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz İçin Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz Site Yönetimi Tarafından Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanacaktır.