Korona virüs aşısı olmak için Mhrs randevu alma nasıl ve nereden alınır?
Sağlık Bakanlığı bugün korona aşısı randevu ekranını açtı. Çin'den koronavirüs aşısı “acil kullanım onayı” nın ardından, aşı randevu ekranı 13 Ocak Çarşamba günü sağlık çalışanlarına açıldı. Tarama aynı zamanda ileride kronik hastalıkları olan 65 yaş üstü kişilere de açık olacak, böylece öncelikli sağlık personelinin randevu alabilmesi sağlanacak.
Covid 19 virüsü aşılama programı e Nabız ve SMS sorgulanacak. Peki, koronavirüs aşısı nasıl sipariş edilir? MHRS koronavirüs aşısı randevu ekranı ve konu ile ilgili bilgiler.
Korona Virüsü Aşı İçin Randevu Al : Tıkla
Korona Aşı İçin Rezarvasyon Nasıl Yapılır?
- Aşı randevusu almak için önce Merkezi Doktor Rezervasyon Sistemine (MHRS) girmeniz gerekmektedir.
- Açılan ekranda e-devlet ile giriş yapmanızı sağlayan butona tıklayabilir veya kayıt ol butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz.
- Oturum açtıktan sonra sağdaki "Bir Hastane Rezervasyonu Yap" sekmesine tıklayın.
- "Genel Arama" seçeneğini işaretleyin.
- Lütfen "Covid-19 aşısı" seçeneğini kontrol edin.
- Sağlık personeli değilseniz çıkan ekranda "COVID-19 pandemik aşısı için belirlenen öncelik grubunda değilsiniz. Yeni bir öncelik grubu eklendiğinde durumunuz yeniden değerlendirilecektir." Bir uyarı çıkacaktır.
Aşıyı ilk kim kullanacak?
1-Sağlıklı personeli: Belirlenen programa göre, koronavirüs aşısı esas olarak tıbbi personeli hedef alacaktır. Türkiye’nin kamu sektöründe, özel hastane ve üniversitelerde toplam 1 milyon 1191.000 886 sağlık çalışanı bulunmaktadır. Birincisi, 3 milyon doz aşının yarısı aşıdır ve 28 gün sonra diğer yarısı sağlık çalışanları tarafından kullanılacaktır. Bu 2 milyon 2,39 milyon 772 doz aşı demektir.
2- 65 yaşındaki kronik hastalıkları olan hastalar: Kalan 760.000 228 doz aşıyı 65 yaş üstü vatandaşlara, toplam 380.000 114 kronik hastalığa enjekte etmeyi planlıyor. Bununla birlikte, Çin'den sipariş edilen 47 milyon doz daha aşı, ilk dozdan sonra ülkeye kademeli olarak girerse, risk altında olan 65 yaşın üzerinde kalan kişiler ikinci dozu almaya başlayacak.
3- Tehlikeli bir ortamda çalışanlar: Daha sonra, çalışanları yüksek riskli bir ortamda ve toplumdaki temel görevleri aşılamayı düşünün. Bu personel, askerler, polis memurları, adli ve adli birimlerde çalışan personel, öğretmenler, akademik personel, gıda bölümünde çalışan personel ve önemli lojistik topluluklarda (belediye hizmetleri, elektrik, su, çöp toplama, itfaiye) çalışan personeldir Takım, kargo ekibi).
4- Diğer vatandaşlar: Bir sonraki planda 50-64 yaş arası kronik hastalığı olan hastalar ve 50-64 yaş arası diğer kişiler bulunacak ve 50 yaşın altındaki kronik hastalığı olanlar kademeli olarak bulunacaktır. 18-49 yaş arası gençlerde aşılama. Toplumun aşılanması esas olarak aile sağlığı merkezinde yapılacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz İçin Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz Site Yönetimi Tarafından Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanacaktır.